Ik schrijf me in

Brusol simulatie-tool

Bereken in hoeverre Brusol zonnepanelen u beschermen tegen de torenhoge energieprijzen:

De energieprijzen stijgen naar ongekende hoogtes. Gelukkig heeft u zonnepanelen van Brusol. Zo bent u maximaal beschermd tegen verrassingen op uw energiefactuur. Oók in tijden van torenhoge energieprijzen, óók na alle recente wijzigingen in het Brussels Gewest. Hieronder kunt u, op basis van enkele eenvoudige parameters, simuleren wat het effect is van uw Brusol zonnepanelen.

 

Uw jaarlijkse kost zonder zonnepanelen in een speciaal jaar als 2021:
€.

Uw besparing dankzij de zonnepanelen van Brusol in normale tijden:
€.

Uw besparing dankzij de zonnepanelen van Brusol in een speciaal jaar als 2021:
€.

Resultaat: u bent beschermd tegen de energiecrisis!

Voordat u zonnepanelen had, had u een jaarlijks verbruik van kWh. Een gemiddeld gezin in het Brussels Gewest betaalde circa 0,23 EUR/kWh. Dit betekent dat uw jaarlijkse energiekost vroeger ongeveer EUR was.

In normale tijden, als de energieprijs niet gigantisch stijgt, bespaart u ongeveer EUR tegenover die vroegere situatie: een aanzienlijk deel van de energie die uw zonnepanelen opwekken, kunt u onmiddellijk gebruiken (en loopt niet meer langs uw energiefactuur), de rest kunt u in het net injecteren en daarvoor krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. Op het eind van een normaal jaar, ligt u energiefactuur zo % lager dan voorheen.

Maar het zijn geen normale tijden in 2021. In enkele maanden tijd, zijn de energiekosten bijna verdubbeld. Een Brussels gezin betaalt vandaag gemiddeld geen 0,23 EUR/kWh, maar 0,40 EUR/kWh.

Had u geen zonnepanelen van Brusol, dan stegen uw energiekosten (voor hetzelfde jaarverbruik van kWh) van EUR naar maar liefst EUR. Een stijging van maar liefst %!

Gelukkig heeft u wel zonnepanelen van Brusol. Een aanzienlijk deel van de opgewekte energie van de zonnepanelen kunt u rechtstreeks gebruiken. Dit bespaart u EUR. De overige energie die de zonnepanelen opwekken, kunt u in het net injecteren. Daarvoor ontvangt u een vergoeding van EUR, die in mindering gebracht wordt van uw energiefactuur. Uw energieleverancier factureert u in totaal, tegen een prijs van 0,40 EUR/kWh, ongeveer EUR in een speciaal jaar zoals dit jaar. Dat is EUR minder dan wanneer u geen zonnepanelen zou hebben!

Conclusie: op vandaag bent u beschermd tegen de torenhoge energieprijzen dankzij de zonnepanelen op uw dak, en in de toekomst (wanneer de energieprijs opnieuw naar normale niveaus gaat), kan uw energiefactuur verder dalen – zo wordt uw besparing de komende jaren opnieuw groter.