Ik schrijf me in

Massa volk op inhuldiging Groenste Buurt

BRUSSEL, 22/09/2019 – Op een zonovergoten autoloze zondag heeft Brussels Minister van Financiën Sven Gatz “de groenste buurt van Brussel” feestelijk ingehuldigd. Op slechts enkele maanden tijd tekenden bijna 200 gezinnen uit Anderlecht in op de Brusol-formule van gratis zonnepanelen. Een groot deel van hen woont in de nieuwe, door Matexi gebouwde wijk naast de Prozastraat. Daar vond ook de inhuldiging plaats. “Wat een prachtige dag voor ons Gewest”, zei Gatz. Ruim 400 Brusol-klanten woonden de inhuldiging bij.

 

Exact een jaar is Brusol bezig met zijn initiatief van gratis PV-installaties in het Brussels Gewest, en de resultaten liegen er niet om. Duizend gezinnen schreven zich al in en zullen vanaf 2019 25 jaar of langer gratis groene stroom hebben. Duizend gezinnen, dat betekent ruim 14.000 zonnepanelen, ruim 4 miljoen kWh per jaar gratis groene stroom, bijna 3.200 ton CO2-uitstoot bespaard per jaar, en bijna 1 miljoen euro korting op de energiefactuur voor de Brusol-klanten in totaal.

 

De Brusol-klanten komen uit alle hoeken van Brussel en zelfs alle hoeken van de wereld. Onder de klanten bevinden zich 22 nationaliteiten afkomstig uit 3 continenten. Ook voor Brusol geldt meer dan ooit: Brussel in echt de wereld in ’t klein. Maar de grootste concentratie aan Brusol-klanten bevindt zich in Anderlecht en dat stelde zondag ook Burgemeester Eric Tomas fier vast. “Als Gemeentebestuur doen we heel veel inspanningen om onze buurten te vergroenen, het doet deugd om te zien hoe ook onze inwoners zo massaal op de kar springen. Dat maakt me heel trots als Burgemeester.” Samen met zijn aanwezige Schepenen stelden de Burgemeester vast hoe de Prozastraat tijdelijk tot de Brusol-straat werd omgedoopt.

 

Minister Sven Gatz: “Voor het Brussels Gewest is het niet evident om de milieudoelstellingen te halen. Jaar na jaar zagen we hoe moeilijk het was om de zonnepanelenmarkt in Brussel op gang te krijgen. Het is subliem om te zien hoe dat nu eindelijk wel lukt, en vooral: dat het niet de rijken,  maar net kansarme gezinnen zijn die er het meest voordeel uithalen.” Na deze woorden en plechtige inhuldiging was het tijd voor de massaal opgedaagde Brusol-klanten om te eten, te drinken, te vieren en te genieten. En dat op een feest dat duurde tot de zon verdween.

Minister van Financiën Sven Gatz huldigt plechtig “De Groenste Buurt van Brussel” in.

Autoloze zondag, dat betekent veel fietsen, veel go-carts, en zelfs een heuse zonnewagen.

En zo werd de Prozastraat omgedoopt in de Brusolstraat.

Een dag vol feest en plezier voor ruim 400 aanwezige klanten.

 

Hieronder een fotoreportage:

 

Timelapse

 

 

Terug naar nieuws