Ik schrijf me in

Belangrijk bericht over uw zonnepanelen

  • PAGINA BIJGEWERKT OP 18 OKTOBER 2021.

Beste Brusoleir,

We kregen de jongste dagen en weken veel vragen naar aanleiding van wat er momenteel gebeurt in de energiesector.
Energieprijzen schieten omhoog, de regelgeving rond zonnepanelen wijzigt en het wordt allemaal onduidelijk voor consumenten.

We willen jullie geruststellen en nemen enkele engagementen naar al onze Brusol-klanten:

1. Ons eerste engagement: heeft u een energiecontract bij Brusol, dan geven we u de zekerheid dat het bedrag van uw voorschotfactuur niét verhoogd wordt.

We weten dat verschillende energieleveranciers eenzijdig de voorschotfacturen aanpassen. Wij doen dit niet, punt.

2. Ons tweede engagement: heeft u een injectiecontract bij ons voor de overtollige energie die u in het net injecteert, dan zetten we deze automatisch om in een verbeterd contract.

Begin 2020 boden we een vast injectiecontract aan tegen een vergoeding van 0,04 EUR/kWh. Op dat moment was dit de scherpste prijs in de markt.
Nu de energieprijzen de hoogte inschieten, zijn ook de injectieprijzen interessanter geworden.
We zullen, automatisch en dit voor al onze klanten die bij ons een injectiecontract hebben afgesloten, uw contract omzetten van een vast contract (aan 0,04 EUR/kWh die u van ons krijgt) in een variabel contract (binnen dit contract krijgt u van ons in de maand oktober 0,10 EUR/kWh).
Tegelijk geven we alle klanten de garantie dat, wanneer de variabele prijs opnieuw onder de 0,04 EUR/kWh zou zakken, u in elk geval die 0,04 EUR/kWh van ons krijgt, zowel in 2021 als in 2022.
Op die manier krijgt u de voordelen van de stijgende energieprijzen, zonder dat u extra risico’s neemt: u kunt immers op elk moment terug naar uw vast contract.
De filosofie is heel simpel: we willen niet dat onze klanten speelbal worden van wat er gebeurt op de internationale energiemarkt.
Dit engagement wordt automatisch genomen naar al onze klanten, met ingang retroactief per 1 oktober 2021. Dit geeft u een onmiddellijke besparing, punt.

3. Ons derde engagement: met zonnepanelen bespaart u sowieso tegenover vroeger.

De energieprijzen stijgen de laatste tijd enorm.
Bovendien voert ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bepaalde wijzigingen door die effect hebben op gebruikers van zonnepanelen.
In de komende weken (uiterlijk op 1 november) krijgt u van ons de tools om een gepersonaliseerde simulatie te maken van wat u met onze zonnepanelen bespaart.
In elk geval, in alle omstandigheden, bent u beter af met dan zonder zonnepanelen.
Meer nog, in elk geval bespaart u tegenover uw vroegere situatie (toen u nog geen zonnepanelen had, maar toen energie wel nog goedkoper was).

Beste Brusoleir, we begrijpen dat u met veel vragen zit. Onze telefoonlijnen zijn momenteel overbelast door de vele klanten die vragen hebben, en de vele alarmerende berichten in de kranten maken de verwarring niet kleiner. We hopen dat deze engagementen u in elk geval geruststellen, en we beloven dat we binnen enkele weken met duidelijke cijfers en berekeningen bij u terugkomen. In elk geval hoeft u zich geen zorgen te maken.
We verwachten dat de periode van prijsstijgingen tijdelijk is, tot aan de lente van 2022, en zullen er alles aan doen om u zo weinig mogelijk hinder hiervan te laten ondervinden.

Contacteer ons gerust op hello@brusol.be indien u vragen heeft.