Ik schrijf me in

Zonnewagen eerste in Australië!

ADELAIDE (Australië), 17/09/2019 – De studenten met hun zonnewagen, die vorige maand nog samen met Minister Gatz de eerste Brusol-straat inhuldigden, winnen nu ook aan de andere kant van de wereld! Het Agoria Solar Team heeft afgelopen nacht het wereldkampioenschap voor zonnewagens gewonnen. Het is de eerste keer dat een Belgisch team wereldkampioen wordt.

 

Achtste keer, goede keer voor de studenten van de KU Leuven. Het team werkte maar liefst een jaar lang aan de nieuwste generatie van hun zonnewagen. De zonnewagen bestaat uit een zonnepaneel, een batterij en wat lichte carrosserie.

 

Op 22 september waren enkele leden van het Agoria Solar Team nog te gast op de inhuldiging van de Groenste Buurt van Brussel in Anderlecht. In de wijk met de meeste zonnepanelen kon de voorlaatste generatie van de zonnewagen natuurlijk niet ontbreken!

 

Proficiat met jullie knappe prestatie!

 

Lees hier een verslag van de race.

Minister Sven Gatz huldigt in het bijzijn van Agoria Solar Team de Groenste Buurt van Brussel in. Nu winnen ze ook aan de andere kant van de wereld, op het WK in Australië!

Terug naar nieuws